Yleistä

Forssan vesihuoltoliikelaitoksen asiakkaalla on mahdollisuus käyttää Vesiportaalia tarkastellakseen omaa vedenkulutustaan web-pohjaisessa applikaatiossa.
Kulutusta voidaan seurata päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla.

Vesimittarin ilmoittamia lukemia on mahdollista tarkastella mittarin kokonaislukeman mukaan, tai aikavälillä tapahtuneen kulutuksen mukaan.
Vesimittarilta saatavan infokoodin perusteella voidaan tuoda käyttäjän tietoon myös mahdolliset vuodot.

Hälytyksen mittarin ilmoittamasta vuodosta asiakas saa sähköpostiinsa, mikäli hän on näin määrittänyt.

Asiakkaan on myös mahdollista ladata tarkka raakadata omasta vedenkulutuksestaan.

Vesiportaalin käyttöönotto edellyttää asiakasta ottamaan käyttöön mobiilivarmenteen. Tarkemman ohjeen löydät täältä [PDF].

Mittaritieto

Asiakkaan etäluettavalta mittarilta luetaan lukema kerran tunnissa. Haja-asutusalueilla lukuväli on harvempi. Mikäli asiakkaalla ei ole etäluettavaa mittaria käytössään, ei Vesiportaalin käyttö ole mahdollista.

Kirjautunut käyttäjä näkee oletuksena oman kulutuksen kuvaajan kuukausi näkymässä.

Diagrammin tarkkoja lukemia voi tarkastella siirtämällä kursori palkin päälle, jollon kyseisen aikavälin tarkka lukema tulee näkyviin.
Näkymän tyyppiä voidaan vaihtaa kokonaislukeman ja kulutuslukeman välillä.

Kokonaislukemassa käyttäjä näkee diagrammissa vesimittarilla olevan kokonaislukeman eri ajanhetkiltä.

Kulutuslukemassa puolestaan voidaan tarkastella aikajakson väleillä tapahtunutta kulutuksen määrää.

Päiväkohtaisissa näkymissä (24h/päivänäkymä) palkin leveys ja paikka voi vaihdella hieman, johtuen mittauslukemien lukemisajankohtien vaihtelusta. Palkin leveys on laskettu mittausten välissä olevan ajan perusteella suhteessa diagrammissa tarkasteltavaan aikaväliin.

Päivänäkymässä käyttäjä voi valita, että mitä päivää tarkastellaan. Tämä tapahtuu klikkaamalla sivun näkymäosion alaosassa näkyvää kalenteria. Viikko, kuukausi ja vuositasolla voidaan myös ’porautua’ päivään klikkaamalla kyseistä palkkia.

 


Hälytysasetukset

Asiakas voi halutessaan aktivoida sähköpostihälytykset käyttöönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli mittarin luentahetkellä Vesiportaali havaitsee infokoodista vuodon, niin käyttäjän asettamaan sähköpostiosoitteeseen lähtee viesti tehdystä havainnosta.

 


Muuta

Mikäli palvelun käytössä ilmenee jotain kysyttävää tai ongelmia, ole yhteydessä suoraan sähköpostitse osoitteeseen support.vesihuolto@elkome.com